6 Aug

Een tijd van komen en gaan

“Er is een tijd van komen en een tijd van gaan…” [Prediker 3 vrij vertaald]

Het afgelopen half jaar is er veel gebeurd in de woongroep – er zijn veel mensen vertrokken en gelukkig inmiddels ook weer mensen bij gekomen, zowel door verhuizing als geboorte. In december en januari vertrokken de gezinnen Franken en Bosma van nummer 4 en nummer 8. Na een heel mooi afscheid hebben we elkaar inmiddels ook alweer heel vaak gezien. Uiteindelijk ben je natuurlijk ook meer dan buren geworden, en ook al is het voor beide gezinnen goed om iets nieuws te gaan doen, ook terugkijken en weer ontmoeten is fijn. Je krijgt hier zo’n bijzondere band waardoor je elkaar soms met één blik begrijpt, en dat is best wel eens lastig uit te leggen aan mensen buiten de woongroep. Naast gezinnen vertrokken ook twee dames (waarvan één met kind) naar een eigen stekje. Wat was het ineens rustig! 6 kinderen en 6 volwassenen armer! We hebben even tijd nodig gehad om onszelf te gaan zien van een ‘woongroep op halve kracht’ naar ‘dit is nu de woongroep, gewoon kleiner’. In januari viel ook nog even het gezin van ‘t Foort/Zomer van nummer 10 uit, omdat daar een baby is geboren.


Je kunt wel zeggen dat het een rustige winter is geweest. Maar in het voorjaar ging alles letterlijk weer bloeien! Diverse gezinnen en ook alleengaande mensen zijn langs gekomen om eens mee te eten en kennis te maken, en één van de gezinnen bleef hangen! Het huis op nummer 8 is inmiddels weer gevuld door Arjen en Els met hun zoons Joel en Amós. Ook de studio’s zijn weer gevuld: Manuela heeft haar plekje gevonden, en Gerrit Jan is ook nog net voor de zomer aangeschoven in de woongroep. De zomer is natuurlijk ook het leukst hier – de tuin is gevuld, het vuurtje gaat weer aan, de tafeltennistafel staat weer uitgeklapt, we hebben nieuwe tuinmeubels (woohoo!), de trampoline is weer heel, de tuin ziet er weer fris uit, de gezelligheid gebeurt gewoon ‘automatischer’ in de zomer! Ook staan er alweer diverse kennismakingen gepland, met kernbewoners en met meewoners.

We bloeien en groeien en genieten van gezelligheid en van elkaar. Samen zijn we zoveel sterker! Het was een bijzonder jaar en we hebben lessen in geduld gekregen, maar God laat zien dat hij ons en de woongroep niet loslaat.