29 Oct

Samen eten

De eerste nachtvorst is geweest, de dagen worden korter, overal liggen bladeren, de herfst is echt begonnen. Een jaargetijde van loslaten en klaarmaken voor wat komen gaat. Als woongroep voelt het een beetje zo. Wat er de komende maanden staat te gebeuren weten we niet, wel dat we met elkaar een goede tijd tegemoet gaan.

Er zijn nog steeds vacatures voor kernbewoners en er kunnen ook nog meewoners bij. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En tegelijk genieten we van alles wat we samen mogen doen. De voortuin en achtertuin zijn opgeknapt. De routine van het samen eten is heerlijk. Elke keer weer een feestje.

We hebben een kookrooster. Hierop staat wie er kookt (die begint meestal om 16 uur) en wie er hulpkok is (deze staat om 17 uur klaar). Om kwart voor zes gaat de bel aan gaan we aan tafel. Na een bijbellezing en gebed nemen we de tijd om te kletsen, de dag door te nemen en te snavelen. Normaal gaan we niet eerder dan 18.30 afruimen zodat we de tijd hebben met elkaar.

Het is leuk om te zien wat de voorkeur is van degene die kookt. Je maakt natuurlijk iets klaar wat je zelf lekker vindt en probeert ook rekening te houden met de anderen.

Een paar keer per jaar hebben we een volwassenmaaltijd. Dan starten we met eten om 20 uur. Er wordt dan wat uitgebreider gekookt en genoten. Een mooie manier om met elkaar tijd door te brengen.

Het is goed om zo met elkaar te leven in de woongroep. En goed is waar God is. We zijn dankbaar dat we met elkaar goede buren kunnen zijn in deze mooie omgeving. Met elkaar zegmaar een soort Betlehem zijn, waar Hij aanwezig is en in ons mag groeien.