17 Nov

Geliefd in een wereld die boos en hard kan zijn

Wendy woont sinds een half jaar als meewoner in woongroep Roombeek.

“Toen ik voor het eerst naar mijn appartement liep, hing er een mooie, zelfgemaakte kaart op mijn deur, versierd met leuke dingen en alle namen erop. Toen kreeg ik wel even een brok in mijn keel. Ik vond dat zo lief en voelde me direct heel erg welkom.

Het heeft mij enorm geholpen dat ik hier mag zijn wie ik ben. Je word niet beoordeeld op fouten die je in je leven gemaakt hebt. Omdat dit een veilige plek is om te wonen, kan het vertrouwen dat in mijn leven beschadigd is weer herstellen. Dat vind ik een belangrijke basis om te kunnen groeien. Het is superfijn om mensen om je heen te hebben. Dat geeft een positieve vibe om door te gaan. In een wereld die boos en hard kan zijn, voel ik me hier in de woongroep geliefd.

Het eten is altijd lekker en ook nog gezond. Het lekkerste gerecht dat ik in de woongroep heb gegeten is het draadjesvlees van Zussanna met aardappelpuree, groenten en zelfgemaakte appelmoes. Ik hoop dat ik nog veel meer lekkere gerechten kan eten.

De activiteiten in de woongroep zijn altijd prima bedacht en superleuk. Tijdens het  woongroepweekend kwam ik erachter dat iedereen anders is maar eigenlijk ook hetzelfde.

Ik heb nog genoeg tijd om hier veel leuke dingen mee te maken. Er zouden veel meer van dit soort woongroepen moeten komen.”