17 Nov

Pasta eten en Jezus zien

Paul Franken woont bijna een jaar met zijn vrouw Suzanna en hun drie kinderen Samuël van zes, Lucas van vier en Jasmijn van een jaar, in woongroep Roombeek.

“Mijn eerste ervaring met de woongroep was schokkend. Zodra ik de drempel overging begaf ik mij in een wereld van baardmannen, wortelkauwers en wereldverbeteraars…

Grapje!

De werkelijkheid was totaal anders. Ik ontmoette doodnormale mensen en kinderen renden enthousiast gillend rond. Mensen waren betrokken bij elkaar. De gezamenlijke ruimte en woonkamer zagen er gezellig uit en er is een prachtige moderne kapel. Ik voelde al snel dat dit een plek was waar wij ons thuis konden voelen..

Om nader kennis te maken hebben we meegegeten en aan een huisvergadering deelgenomen. Daarna hebben we de knoop doorgehakt en zijn in de woongroep gaan wonen. Ondanks de betrokkenheid bij elkaar, goede sfeer en mooie woonomgeving was het geen makkelijke beslissing omdat Samuël naar een andere school moest. Doorslaggevend was het gevoel dat we echt ons steentje konden bijdragen binnen de woongroep.

Voor de kinderen was het wennen maar ook fijn dat ze met veel andere kinderen in de woongroep kunnen spelen. Vooral Lucas vindt het erg leuk dat hij zomaar bij iedereen op de bank kan ploffen. Samuël heeft de ruimte om zijn eigen dingen te doen en Jasmijn geniet met volle teugen van alle aandacht die ze krijgt.

De gezamenlijke maaltijden zijn belangrijke ontmoetingsmomenten. Ik vind het een mooie ongedwongen manier om met elkaar in contact te komen. Na een drukke werkdag voelt het aanschuiven bij deze maaltijden steeds meer als thuiskomen. Het eten is lekker en naar mijn zin; als echte pastaliefhebber kom ik hier volop aan mijn trekken!

Ik vind het prachtig om samen met mijn gezin ons leven te delen en zo een verschil te maken voor jonge mensen. De weg van de liefde is ook meteen het moeilijkst in de woongroep. Er doen zich soms moeilijke situaties voor. Ik hoop dat de jongeren door onze liefde voor elkaar en hen, Jezus zullen zien in ons leven.”